de ZEE-HOND

…is een creatief laboratorium voor kinderen van 8 tot 14 jaar op woensdagnamiddagen van 13u30 tot 16u… Maar ook tijdens de schoolvakanties zijn er steeds verschillende Zee-Hond workshops

Ben je tussen 8 en 14 jaar jong? Ben je heel graag bezig met potlood, papier stiften, verf en penseel, klei, lijm en schaar en karton,…kortom je bent een echte creatieve duizendpoot… dan is “de ZEE-HOND” echt iets voor u.

Iedere woensdagnamiddag kan je van 13u30 tot 16u terecht in”de ZEE-HOND” om er te experimenteren met een hele waaier van technieken. Zo gaan we bijvoorbeeld drukken op papier met hele oude houten letters uit een echte drukkerij, we tekenen portretten van elkaar met houtskool, we knutselen met isolatiemateriaal, of experimenteren met klei of speksteen…….

Ook tijdens de krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfst- en kerstvakantie heeft de Zee-Hond steeds een heel gevarieerd aanbod van creatieve en uitdagende workshop uitgewerkt. Er zijn dan 2-, 3- , 4- en of 5 namiddaagse themaworkshops. Telkens van 13 tot 15u30. Voor het programma van de zomervakantie 2021, zie hier helemaal onderaaan.

De Zee-Hond verzorgt ook creatieve verjaardagsfeestjes! Zie onderaan.

Meer info en inschrijven

PORTRETTEKENEN op dinsdag

Op dinsdag kan je als beginner of gevorderde bij walrusartstudio komen portrettekenen. Er zijn 2 tekensessie, eentje snamiddags van 13u30 tot 15u, en een avondsessie van 20U tot 21u30.

Tekenpapier, houtskool, potloden, aquaurel, pastelkrijt, stiften, kleurpotloden …. zijn ter uwer beschikking. Je mag natuurlijk zelf je eigen tekenspullen meebrengen.

Ik voorzie voor iedere sessie en ander model. We tekenen 3 maal 20 minuten per pose met telkens een korte pauze en wat ruimte voor opbouwennde feedback naar elkaar toe .

Walrusartstudio-workshops zijn bedoeld voor mensen die hun eigen expressieve vaardigheden willen onderzoeken en durven ontdekken. Nadruk in deze workshops ligt niet zozeer op het resultaat maar vooral op de ervaring van het doen. Hieruit volgt gewoon dat mislukkingen niet bestaan, die zijn er enkel als je niet probeert.

Hier geen competitie, de lat ligt al hoog genoeg in t dagelijkse leven, we aanvaarden de imperfectie juist als perfect!  Dus kom proberen, ontspan en geniet!

deelnemen kost 10€ per sessie, of koop een 10 beurtenkaart voor 85€

er kunnen maximaal 8 tekenaars deelnemen!

lokatie is in mijn atelier “walrusartstudio” in de Molenstraat 19 in 9960 Assenede

aanmelden

0472 95 82 25

walrusartstudio@gmail.com

Meer info en inschrijven

LINOLABO

linosnijden en drukken in Assenede

Voor een workshop linosnijden en drukken kan je nu terecht in het LINOLABO in Assenede bij Jos Vergauwe, graficus illustrator…

LinoLabo is open elke donderdagavond van 19 tot 22u.

Een beginnersworkshop in het LinoLabo loopt over 3 donderagavonden die je zelf kan bepalen naar uw eigen agenda, geef gewoon uw data door bij uw inschrijving. In de beginnersworkshop help ik u op weg om je eigen ontwerp, tekening, motief over te zetten op linoleum, uit te snijden met snijmesjes of gutsen en uiteindelijk het geheel op de drukpers af te drukken met inkt op papier. Tevens ga ik een beetje dieper in op de verschillende druktechnieken. Een beetje tekenervaring is meegenomen, maar zeker geen must, iedere volwassene kan een linosnede maken mits een beetje geduld, handigheid en voorzichtigheid.

Meer info en inschrijven

Workshops scholen

Voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar is er de workshop houten letters afdrukken, met hele oude houten blokletters uit de drukkerij van mijn grootvader, legt iedere deelnemer zijn of haar naam in een houten frame.

Vanaf het 3de leerjaar drukken we onze eigen postkaarten, wenskaart, kerstkaart met behulp van isolatiemateriaal en plakkaatverf. Isolatieplaat is een vrij stevig maar toch gemakkelijk te bewerken materiaal dat kan gebruikt worden om mee te drukken.

Voor kinderen vanaf het 5de leerjaar en voor middelbare scholieren is er een workshop linosnijden en drukken, we ontwerpen en drukken een postkaart.

Meer info en inschrijven