de ZEE-HOND

…is een creatief laboratorium voor kinderen van 8 tot 14 jaar op woensdagnamiddagen van 13 tot 15u30… Maar ook tijdens de schoolvakanties zijn er steeds verschillende Zee-Hond workshops

Ben je tussen 8 en 14 jaar jong? Ben je heel graag bezig met potlood, papier stiften, verf en penseel, klei, lijm en schaar en karton,…kortom je bent een echte creatieve duizendpoot… dan is “de ZEE-HOND” echt iets voor u.

Iedere woensdagnamiddag kan je van 13u tot 15u30 terecht in”de ZEE-HOND” om er te experimenteren met een hele waaier van technieken. Zo gaan we bijvoorbeeld drukken op papier met hele oude houten letters uit een echte drukkerij, we tekenen portretten van elkaar met houtskool, we knutselen met isolatiemateriaal, of experimenteren met klei of speksteen…….

Ook tijdens de krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfst- en kerstvakantie heeft de Zee-Hond steeds een heel gevarieerd aanbod van creatieve en uitdagende workshop uitgewerkt. Er zijn dan 2-, 3- , 4- en of 5 namiddaagse themaworkshops. Telkens van 13 tot 15u30. Voor het programma van de zomervakantie 2021, zie hier helemaal onderaaan.

De Zee-Hond verzorgt ook creatieve verjaardagsfeestjes! Zie onderaan.

Bij de Zee-Hond zijn slechts 10 deelnemertjes per workshop, dat was voor corona zo en dat houden we zo, dan kunnen we intensief en geconcentreerd creatief bezig zijn.

Alle Workshops worden zoveel mogelijk buiten gegeven, er zijn 2 afdaken en er is het kleine lokaaltje indien het slecht weer zou zijn. Het buitenterrein kan ingericht worden zodat er ruimte genoeg is voor iedereen om te kunnen experimenteren.

De wekelijkse woensdagnamiddag workshops gaan vanaf september gewoon weer door, van 13u tot 15u30 in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde.

  • Programma van de komende workshops:

HERFSTVAKANTIE & KERSTVAKANTIE 2021-2022

foto flyer

De flyer voor de HERFST- en KERSTVAKANTIE 2021

HERFSTVAKANTIE

dinsdag 2 & woensdag 3 november 2021

Rammelende botten

van 13 tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Met je “geschreven (voor)naam maak je een levensgroot skelet, we gebruiken hiervoor een projector en een figuurzaagmachine. Gezellig griezelig plezant knutselen met karton, lijm en verf. Durf je op je gezicht een doodskop te schilderen met schmink?

deze workshop gaat door in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde van 13u tot 15u30

foto skelet en pop

rammelende botten

donderdag 4 & vrijdag 5 november

Zelfportret linosnijden en drukken - wenskaarten

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Breng een foto in profiel ( zijaanzicht ) van jezelf mee, postkaartformaat.

Teken je zelfportret aan de hand van uw meegebrachte foto op een stukje linoleum. Dat snij je met een gutsje of snijmesje uit. Met een rolletje en drukinkt inkten we het werkje in, en drukken het af op papier zoveel je wilt.  Zo heb je voor al je vrienden en vriendinnen en familie steeds een wenskaart die je helemaal zelf ontworpen en gedrukt hebt. We drukken op een echte drukpers! Dag 2 experimenteren we met meerdere kleurendruk.

OPGELET !!! Deze workshop gaat door in mijn drukatelier in de Molenstraat 19 in Assenede, van 13u tot 15u30

linosnedes drukwerk

drogende afdrukjes van linosnedes in het drukatelier

KERSTSTVAKANTIE 2021 - 2022

maandag 27 & dinsdag 28 december 2021

KLEURRIJKE SERVIETTEN

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

In deze workshop mag je eerst serviettes stikken met een naaimachine! Met sjabloontjes die je zelf uitknipt uit karton en of (aardappel)stempels tamponeer je er vormpjes op met textielverf,… of je gebruikt  een pasta van water en bloem en tekent met een spuitzak een motief op uw serviettes. Die moeten nu eerst drogen. ’s Anderendaags met textielverf feestelijk te kleuren. 

deze workshop gaat door in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde

batik

kleurrijk gebatikt stukje textiel

woensdag 29, donderdag 30 & vrijdag 31 december 2021

KRAMPUSMASKER

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

Krampus kondigt het einde van het jaar aan en probeert ons met zijn duivelsmasker schrik aan te jagen…. Met kartonnen dozen, emmers, isolatiemateriaal, wol, lijm , verf… en heel veel fantasie knutselen we zelf een krampuskop, of masker. Met dat masker op verbranden we op 31 dec het ouwe jaar “2021” en roosteren marsh mellows op een vuurtje! Gelukkig Nieuwjaar!

deze workshop gaat door in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde

krampusmasker klei

krampusfiguren en kleiwerk bij de Zee-Hond krampuskop

wmaandag 3 & dinsdag 4 januari 2022

SPROOKJESACHTIGE KIJKDOOS

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

2 dagen lekker knutselen… Met kartonnen dozen, plastic emmers, vergeten speelgoed  karton, verf, lijm schaar,… creëert elke deelnemer zijn of haar fantasiewereldje.., een bekend sprookje? een zee- of onderwaterlandschap, een ruimtetafereel, woestijn, berglandschap, dierentuin, kapperszaak of beautysalon, ziekenhuis of miniatuurvoetbalstadion…

breng zelf mee: schoendoos of grotere doos,  speelgoed. dat je niet meer nodig hebt, poppetjes, dieren, etc…

deze workshop gaat door in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde

onderwater kijkdoos

fantasiekijkdoos aquarium met zeemonster ( bij de Zee-Hond)

woensdag 5, donderdag 6 & vrijdag 7 januari 2022

KORT ANIMATIEFILMPJE

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

een driedaagse workshop voor de echte tekenaars en tekenaressen

dag 1: teken een kleurrijk landschap op groot formaat, potlood, stift, ecoline ….

dag 2: creëer een personage, ( dier of mens..) op zwart papier, knip dit uit als ware het een bewegende pop, armen apart, benen apart, hoofd apart…

dag 3: ons beweegbaar personage leggen we op het landschap, nu kunnen we een  kort “stop motion” animatie filmpje maken … Laat je figuurtje over je landschap bewegen…. (Breng indien mogelijk een “eigen” smartphone mee om de opnames te maken.)

OPGELET: deze workshop gaat door in de Molenstraat 19 in Assenede

knippen voor animatie

vormpjes uitknippen voor bewegende popjes in een animatiefilmpje

ALGEMEEN

hoe gaan we te werk bij de Zee-Hond

We ontwerpen ons eigen postkaart - verjaardagskaart en drukken ze zelf af!!! of we kunnen uit klei en speksteen een beeldje maken, of wat denk je van schaduwpoppen of een eigen poppenkast. Genoeg ideeen om ons bezig te houden.

Er zijn slechts 10 plaatsjes voor 10 kinderen voorzien, zo kunnen we rustig maar intens werken. Dus schrijf je heel snel in! Wie eerst komt….

Waar en wanneer

de ZEE-HOND” gaat (bijna) elke woensdagnamiddag van 13u tot 15u30 door. Lokatie is het zaaltje achter café Oemtata in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde. Ook tijdens de schoolvakanties zijn er themaworkshops, zelfde plaats en zelfde uren. Om practische redenen gaat de Zee-Hond af en toe door in mijn drukatelier in de Molenstraat 19 in Assenede.

Jos Vergauwe, die de workshop begeleidt, is graficus, illustrator, beeldend kunstenaar en maakt miniatuur sculptuurtjes, en heeft 14 jaar gewerkt met kinderen in een buitenschoolse kinderopvang.

De naam “de ZEE-HOND” verwijst naar het beeld op het marktplein in Ertvelde waar ik als kind op en rond speelde, en een woordspeling, zoals het logo duidelijk maakt. Tijdens de zomervakantie, herfst-, kerst- krokus- en paasvakantie zal “de ZEE-HOND ook doorgaan maar dan met themaweken van 2, 3, 4 of 5 namiddagen, programma zie hieronder.

Kostprijs

prijs per namiddag is 20€ (materiaal inbegrepen!)

NIEUW: de enige echte “de Zee-Hond-10-beurtenkaart” waarmee je 11 keer!!! naar de Zee-Hond mag komen! prijs: 200 €. Je kan met de 10-beurtenkaart gerust een vriendje of vriendinnetje meebrengen, laat het mij gewoon weten zodat we zeker het maximum van 10 deelnemers niet overschrijden!

foto 10 eurtenkaart

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief.

Enkele sfeerbeelden uit de Zee-Hond van deze zomer.

foto detail kijkdoos

een kijkdoos maken met vergeten speelgoed

totemdieren

projecteer en vergroot je eigen totemdiertekening en dan schilderen

action painting

Jackson Pollock action painting workshop

aquarel en houtskool

landschap in aquarel en houtskool

marmeren

papier marmeren en dan een kartonnen kaft maken en afwerken met ons gemarmerde papier

klei en plaaster

afdruk in plaaster van een isolatieplaat-relieftekening en 2 kleiwerkjes

batikken

tekening met was op textiel en dan inkleuren met textielverf, daarna de was met heet water eruit wassen

Voor meer sfeerbeelden kijk eens op de facebookpagina van de Zee-Hond!

https://www.facebook.com/deZeeHond/

De Zee-Hond en verjaardagsfeestjes

Indien je dit wenst komt de Zee-Hond ook speciaal naar uw verjaardagsfeestje om er een workshop naar keuze te geven voor max 10 kinderen. In samenspraak met u en uw dochter of zoon bespreken we het programma. De workshop duurt 2 en een half uur. Voor kindjes van 5 tot 14 jaar. Prijs: vanaf 200€.

vakantieworkshops of themakampjes bij De Zee-Hond

Ook tijdens de zomer, herfst, kerst , krokus en paasvakantie zal de ZEE-HOND actief zijn en verschillende gevarieerde meerdaagse workshops aanbieden. Telkens staat een ander thema centraal.

Inschrijvingen 20€ x aantal namiddagen van de betreffende workshop.

Praktisch

Net als de ZEE-HOND op woensdagnamiddagen gaan deze workshops door van 13u tot 15u30, in het zaaltje achter café Oemtata in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde

of indien uitdrukkelijk vermeld in mijn drukatelier in de Molenstraat 19 in Assenede

Inschrijvingen per thema aan 100€ voor 5 daagse, 80€ voor 4 daagse, 60€ voor 3 daagse en 40€ voor 2 daagse workshops.

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief!

OF MAAK HET U ZELF ( en mij :-) ) gemakkelijk en koop een 10 beurten kaart voor 200€ en kom 11 keer , jawel 11 keer!!! Vraag ernaar in je mail !

Belangrijk om weten! Indien je je kind vooraf inschrijft voor een vakantieworkshop maar NIET vooraf betaalt, wordt het plaatsje niet bevestigd! Dat wil zeggen dat indien er meer dan 10 WEL betaalde inschrijvingen zijn voor die bepaalde workshop en je toch komt opdagen, dat je kind dan mogelijks GEEN plaatsje heeft. Zijn er MINDER dan 10 inschrijvingen, dan kan je kind er wel bij maar betaal je ter plaatse 25€ ipv 20€ per namiddag!

Betaal dus je inschrijvingsgeld vooraf! Dan neem je geen plaats in van een kind dat wel wil komen maar misschien niet kan omdat het maximum aantal kinderen bereikt is mede door uw niet betaalde reservering!

Indien je kind door ziekte of omstandigheden onmogelijk naar de workshop zou kunnen komen, wordt het voorafbetaalde inschrijvingsgeld NIET terugbetaald maar kan het later wel een andere workshop bijwonen na communicatie hier omtrent.

Dank voor uw begrip.