de ZEE-HOND

…is een creatief laboratorium voor tieners op woensdagnamiddagen van 14 tot 16u30…

Ben je tussen 10 en 14 jaar jong? Ben je heel graag bezig met potlood, papier stiften, verf en penseel, klei, lijm en schaar en karton,…kortom je bent een echte creatieve duizendpoot… dan is “de ZEE-HOND” echt iets voor u.

Vanaf nu kan je iedere woensdag van 14u tot 16u30 terecht in”de ZEE-HOND” om er te experimenteren met een hele waaier van technieken. Zo gaan we bijvoorbeeld drukken op papier met hele oude houten letters uit een echte drukkerij, we tekenen portretten van elkaar met houtskool…

hoe gaan we te werk

We ontwerpen ons eigen postkaart - verjaardagskaart en drukken ze zelf af!!! of we kunnen uit klei en speksteen een beeldje maken, of wat denk je van schaduwpoppen of een eigen poppenkast. Genoeg ideeen om ons bezig te houden.

Er zijn slechts 10 plaatsjes voor 10 tieners voorzien, zo kunnen we rustig maar intens werken. Dus schrijf je heel snel in! Wie eerst komt….

Waar en wanneer

de ZEE-HOND” gaat (bijna) elke woensdagnamiddag van 14u tot 16u30 door. Lokatie is het zaaltje achter café Oemtata in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde..

Jos Vergauwe, die de workshop begeleidt, is graficus, illustrator, beeldend kunstenaar en maakt miniatuur sculptuurtjes, en heeft 14 jaar gewerkt met kinderen in een buitenschoolse kinderopvang.

De naam “de ZEE-HOND” verwijst naar het beeld op het marktplein in Ertvelde waar ik als kind op en rond speelde, en een woordspeling, zoals het logo duidelijk maakt. Tijdens de zomervakantie, herfst-, kerst- en paasvakantie zal “de ZEE-HOND ook doorgaan maar dan met themaweken van 3 of 4 namiddagen, programma zie hieronder.

Kostprijs

prijs per namiddag is 20€ (materiaal inbegrepen!)

NIEUW: de enige echte “de Zee-Hond-10-beurtenkaart” waarmee je 11 keer!!! naar de Zee-Hond mag komen! prijs: 200 €. Je kan met de 10-beurtenkaart gerust een vriendje of vriendinnetje meebrengen, laat het mij gewoon weten zodat we zeker het maximum van 10 deelnemers niet overschrijden!

foto 10 eurtenkaart

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief.

Enkele sfeerbeelden uit de Zee-Hond van deze zomer.

foto triplex zeehond

foto barbie-computer combinatie

foto inktboom

Voor meer sfeerbeelden kijk eens op de facebookpagina van de Zee-Hond!

Herfst- en Kerstvakantie 2019-2020

Ook tijdens de herfstvakantie van 2019 zal de ZEE-HOND 1 maal 4 dagen actief zijn. Tijdens het kerstverlof zijn er 4 keer 2 daagse ateliers. Telkens staat een ander thema centraal.

Inschrijvingen per week aan 80 € voor de herfstvakantie of 40 € voor de 2 daagse tijdens de kerstvakantie.

HERFSTVERLOF

MAANDAG 28, DINSDAG 29, WOENSDAG 30 & DONDERDAG 31 OKTOBER: We batikken (textielverfprocedé) met textielverf een T-shirt met een mengsel van meel, aluin en water, en pimpen onze T-shirt met pareltjes…. breng zelf een witte T-shirt mee!!! We naaien ook zelf met de naaimachine gebatikte lapjes stof aan elkaar…

KERSTVERLOF

MAANDAG 23 en DINSDAG 24 DECEMBER: PEACE IN SPACE! De creatieve ruimteprinses nodigt grappige aliëns uit om kerstmis te vieren in haar ruimtekasteel. Petflessen, zilverpapier, ijzerdraad, magneetjes, batterijtjes….

VRIJDAG 27 en ZATERDAG 28 DECEMBER: Met magische maskers verdrijven we de duisternis: isolatiemateriaal, karton, verf, lijm, emmers

MAANDAG 30 & DINSDAG 31 DECEMBER : Mandalas zijn kleurrijke kosmische uurwerken waarmee we de tijd corrigeren: wasco, inkt, kraspennen, krijt, zout, klei. In een kort maar super gezellig kampvuurke verbranden we het oude jaar…

VRIJDAG 3 & ZATERDAG 4 JANUARI 2020 : Met klei en speksteen geven we het nieuwe jaar vorm, ijzerdraad, hout, klei, speksteen…

Net als de ZEE-HOND op woensdagnamiddagen gaan deze ateliers door van 14u tot 16u30, in het zaaltje achter café Oemtata in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde

Inschrijvingen per week aan 80 € (4 daagse) en 40 € (2 daagse)

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief!

OF MAAK HET U ZELF ( en mij :-) ) gemakkelijk en koop een 10 beurten kaart voor 200 € en kom 11 keer , jawel 11 keer!!! Vraag ernaar in je mail !