de ZEE-HOND

…is een creatief laboratorium voor kinderen van 8 tot 14 jaar op woensdagnamiddagen van 13u30 tot 16u… Maar ook tijdens de schoolvakanties zijn er steeds verschillende Zee-Hond workshops

Ben je tussen 8 en 14 jaar jong? Ben je heel graag bezig met potlood, papier stiften, verf en penseel, klei, lijm en schaar en karton,…kortom je bent een echte creatieve duizendpoot… dan is “de ZEE-HOND” echt iets voor u.

Iedere woensdagnamiddag kan je van 13u30 tot 16u terecht in”de ZEE-HOND” om er te experimenteren met een hele waaier van technieken. Zo gaan we bijvoorbeeld drukken op papier met hele oude houten letters uit een echte drukkerij, we tekenen portretten van elkaar met houtskool, we knutselen met isolatiemateriaal, of experimenteren met klei of speksteen…….

Ook tijdens de krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfst- en kerstvakantie heeft de Zee-Hond steeds een heel gevarieerd aanbod van creatieve en uitdagende workshop uitgewerkt. Er zijn dan 2-, 3- , 4- en of 5 namiddaagse themaworkshops. Telkens van 13 tot 15u30. Voor het programma van de zomervakantie 2021, zie hier helemaal onderaaan.

De Zee-Hond verzorgt ook creatieve verjaardagsfeestjes! Zie onderaan.

Op 29 april 2023 is deze website geupdated. u kan hieronder de programmas voor de ZOMERvakanties 2023 vinden!

Bij de Zee-Hond zijn slechts 10 deelnemertjes per workshop dan kunnen we intensief en geconcentreerd creatief bezig zijn.

De wekelijkse woensdagnamiddag workshops gaan steeds door van 13u30 tot 16u in de Molenstraat 19 in Assenede.

De vakantieworkshops gaan steeds door van 13u tot 15u30 in de Molenstraat 19Assenede.

overzicht programma van de Zee-Hond workshops herfst en kerstvakantie

affiche herfst en kerst 23

affiche herfst en kerst 23

• uitgebreid programma van de komende workshops in de HEFST & KERSTvakantie 2023:

herfstvakantie

30 okt - 3 nov 23

flyer herfstvakantie 23

flyer zomervakantie 23

ma 30 & di 31 okt 2023

MOZAIEK (zelf)portret 

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Breng een A4 foto mee van jezelf, broer, zus, pa  of ma…Je lijmt gebroken stukjes badamertegel in verschillende kleuren op een plankje, zo bouw je uw portret op. Daarna opvoegen, een lijstje errond en klaar!

deze workshop gaat door in de Molenstraat 19 in Assenede

mozaiek 1

mozaiek 1

mozaiek 2

mozaiek 2

mozaiek 3

mozaiek 3

wo 1, do 2 & vr 3 nov 2023

HALLOWEEN MONSTERS, SPOKEN EN GRIEZELS! 

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

1) maak een houtskooltekening van jouw griezelfantasie en maak voorbereiding voor een krastekening

2) In karton snij je een schaduwpop van hetzelfde of een ander spook en werkt je krastekening af

3) Maak je fantasiemonster in klei

deze workshop gaat door in de Molenstraat 19 in Assenede

schaduwpop

schaduwpop

schaduwpopjes

schaduwpopjes

draakje in klei

draakje in klei

draak in klei

draak in klei

KERSTVAKANTIE 23-24

kerstfolder

kerstfolder

wo 28, do 29 & vr 30 dec 2023

KRAMPUSMASKER

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

Daar is KRAMPUS weer! Met zijn afschuwelijke tronie jaagt hij het duister en het ouwe jaar weg. Knutsel met een emmer, karton, isolatieplaat, plakband, lijm, hout, verf, zelf een krampusmasker. Daarmee laten we iedereen schrikken en dan verbranden we het oude jaar op ons kampvuur. Natuurlijk smullen we ook marshmellows….

deze workshop gaat door in de Molenstraat 19 in Assenede

krampusmasker 1

krampusmasker 1

krampusmasker 2

krampusmasker 2

krampusmasker 3

krampusmasker 3

krampusmaskers

krampusmaskers

we verbranden het ouwe jaar

we verbranden het ouwe jaar

wo 3, do4 & vr 5 jan 2024

striptekenen

RAAF STEELT HET LICHT

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar -60€

De donkerste dagen zijn voorbij, heel langzaam komt het licht weer terug. Het eeuwenoude verhaal van de Canadese Haida indianen “RRAAF STEELT HET LICHT” vertelt ons hoe j-het licht ooit in de wereld kwam. Dit bijzondere verhaal is onze inspiratiebron om een stripverhaal te maken. Een workshop voor echte tekenaressen en tekenaars.

Durf jij de uitdaging aan?

3 namiddagen tekenen, potlood, aquarel, ecoline stiften…

deze workshop gaat door in de Molenstraat 19 in Assenede

teken een stripverhaal 1

teken een stripverhaal 1

teken een stripverhaal 2

teken een stripverhaal 2

teken een stripverhaal 3

teken een stripverhaal 3

teken een stripverhaal 4

teken een stripverhaal 4

ALGEMEEN

hoe gaan we te werk bij de Zee-Hond

We ontwerpen ons eigen postkaart - verjaardagskaart en drukken ze zelf af!!! of we kunnen uit klei en speksteen een beeldje maken, of wat denk je van schaduwpoppen of een eigen poppenkast. Genoeg ideeen om ons bezig te houden.

Er zijn slechts 10 plaatsjes voor 10 kinderen voorzien, zo kunnen we rustig maar intens werken. Dus schrijf je heel snel in! Wie eerst komt….

Waar en wanneer

de ZEE-HOND” gaat (bijna) elke woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u door. Lokatie is bij mij thuis in het atelier van de walrusartstudio in de Molenstraat 19 in Assenede. Ook tijdens de schoolvakanties zijn de themaworkshops vanaf nu steeds in de Molenstraat 19 in Assenede.

Jos Vergauwe, die de workshop begeleidt, is graficus, illustrator, beeldend kunstenaar en maakt miniatuur sculptuurtjes, en heeft 14 jaar gewerkt met kinderen in een buitenschoolse kinderopvang.

De naam “de ZEE-HOND” verwijst naar het beeld op het marktplein in Ertvelde waar ik als kind op en rond speelde, en een woordspeling, zoals het logo duidelijk maakt. Tijdens de zomervakantie, herfst-, kerst- krokus- en paasvakantie zal “de ZEE-HOND ook doorgaan maar dan met themaweken van 2, 3, 4 of 5 namiddagen, programma zie hieronder.

Kostprijs

prijs per namiddag is 20€ (materiaal inbegrepen!)

NIEUW: de enige echte “de Zee-Hond-10-beurtenkaart” waarmee je 11 keer!!! naar de Zee-Hond mag komen! prijs: 200 €. Je kan met de 10-beurtenkaart gerust een vriendje of vriendinnetje meebrengen, laat het mij gewoon weten zodat we zeker het maximum van 10 deelnemers niet overschrijden!

foto 10 beurtenkaart

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief.

Enkele sfeerbeelden uit de Zee-Hond van deze zomer.

foto happy 2022

griezelige krampusmaskers bij de Zee-Hond 2021-2022

foto detail kijkdoos

een kijkdoos maken met vergeten speelgoed

totemdieren

projecteer en vergroot je eigen totemdiertekening en dan schilderen

action painting

Jackson Pollock action painting workshop

aquarel en houtskool

landschap in aquarel en houtskool

marmeren

papier marmeren en dan een kartonnen kaft maken en afwerken met ons gemarmerde papier

klei en plaaster

afdruk in plaaster van een isolatieplaat-relieftekening en 2 kleiwerkjes

batikken

tekening met was op textiel en dan inkleuren met textielverf, daarna de was met heet water eruit wassen

foto sneeuw en ecoline

uitzonderlijk kleurrijk experiment met sneeuw en ecoline….

Voor meer sfeerbeelden kijk eens op de facebookpagina van de Zee-Hond!

https://www.facebook.com/deZeeHond/

De Zee-Hond en verjaardagsfeestjes

Indien je dit wenst komt de Zee-Hond ook speciaal naar uw verjaardagsfeestje om er een workshop naar keuze te geven voor max 10 kinderen. In samenspraak met u en uw dochter of zoon bespreken we het programma. De workshop duurt 2 en een half uur. Voor kindjes van 5 tot 14 jaar. Prijs: vanaf 200€.

vakantieworkshops of themakampjes bij De Zee-Hond

Ook tijdens de zomer, herfst, kerst , krokus en paasvakantie zal de ZEE-HOND actief zijn en verschillende gevarieerde meerdaagse workshops aanbieden. Telkens staat een ander thema centraal.

Inschrijvingen 20€ x aantal namiddagen van de betreffende workshop.

Praktisch

Op woensdagnamiddagen gaat de ZEE-HOND door van 13u30 tot 16u. De vakantieworkshops daarentegen van 13u tot 15u30.Lokatie is in mijn drukatelier in de Molenstraat 19 in Assenede. Dit wordt bij inschrijvingen steeds in mail vermleld!

Inschrijvingen per thema aan 100€ voor 5 daagse, 80€ voor 4 daagse, 60€ voor 3 daagse en 40€ voor 2 daagse workshops.

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief!

OF MAAK HET U ZELF ( en mij :-) ) gemakkelijk en koop een 10 beurten kaart voor 200€ en kom 11 keer , jawel 11 keer!!! Vraag ernaar in je mail !

Belangrijk om weten! Indien je je kind vooraf inschrijft voor een vakantieworkshop maar NIET vooraf betaalt, wordt het plaatsje niet bevestigd! Dat wil zeggen dat indien er meer dan 10 WEL betaalde inschrijvingen zijn voor die bepaalde workshop en je toch komt opdagen, dat je kind dan mogelijks GEEN plaatsje heeft. Zijn er MINDER dan 10 inschrijvingen, dan kan je kind er wel bij maar betaal je ter plaatse 25€ ipv 20€ per namiddag!

Betaal dus je inschrijvingsgeld vooraf! Dan neem je geen plaats in van een kind dat wel wil komen maar misschien niet kan omdat het maximum aantal kinderen bereikt is mede door uw niet betaalde reservering!

Indien je kind door ziekte of omstandigheden onmogelijk naar de workshop zou kunnen komen, wordt het voorafbetaalde inschrijvingsgeld NIET terugbetaald maar kan het later wel een andere workshop bijwonen na communicatie hier omtrent.

Bij eventuele anulatie na betaling - voor andere reden dan ziekte - wordt er geen geld teruggestort en kan slechts de helft van het gestorte deelnamegeld opgenomen worden in een andere workshop.

Dank voor uw begrip.