de ZEE-HOND

…is een creatief laboratorium voor kinderen van 8 tot 14 jaar op woensdagnamiddagen van 13 tot 15u30… Maar ook tijdens de schoolvakanties zijn er steeds verschillende Zee-Hond workshops

Ben je tussen 8 en 14 jaar jong? Ben je heel graag bezig met potlood, papier stiften, verf en penseel, klei, lijm en schaar en karton,…kortom je bent een echte creatieve duizendpoot… dan is “de ZEE-HOND” echt iets voor u.

Iedere woensdagnamiddag kan je van 13u tot 15u30 terecht in”de ZEE-HOND” om er te experimenteren met een hele waaier van technieken. Zo gaan we bijvoorbeeld drukken op papier met hele oude houten letters uit een echte drukkerij, we tekenen portretten van elkaar met houtskool, we knutselen met isolatiemateriaal, of experimenteren met klei of speksteen…….

Ook tijdens de krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfst- en kerstvakantie heeft de Zee-Hond steeds een heel gevarieerd aanbod van creatieve en uitdagende workshop uitgewerkt. Er zijn dan 2-, 3- , 4- en of 5 namiddaagse themaworkshops. Telkens van 13 tot 15u30. Voor het programma van de zomervakantie 2021, zie hier helemaal onderaaan.

De Zee-Hond verzorgt ook creatieve verjaardagsfeestjes! Zie onderaan.

AANDACHT AANDACHT AANDACHT:

de zomer workshops van de Zee-Hond zullen allemaal doorgaan!!!

De zomer workshops 2021 van de Zee-Hond kunnen VEILIG doorgaan!

Je kan dus vanaf nu inschrijven.

Al de workshops van de Zee-Hond starten om 13u en eindigen om 15u30 en gaan steeds door in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde.

Bij de Zee-Hond zijn slechts 10 deelnemertjes per workshop, dat was voor corona zo en dat houden we zo, dan kunnen we intensief en geconcentreerd creatief bezig zijn.

Alle Workshops worden zoveel mogelijk buiten gegeven, er zijn 2 afdaken en er is het kleine lokaaltje indien het slecht weer zou zijn. Het buitenterrein kan ingericht worden zodat er ruimte genoeg is voor iedereen om te kunnen experimenteren en voldoende afstand te houden van elkaar.

Als iedere deelnemer een eigen handdoek kan meebrengen dan is goede handhygiene geen enkel probleem.

Voor ouders bij het brengen of ophalen van uw kinderen: gelieve afstand te bewaren.

Indien je gedetailleerde informatie wilt doornemen hieromtrent kan je dat op volgende website vinden:

https://stad.gent/nl/cultuur-sport-vrije-tijd/nieuws-evenementen/jeugdwerkzomer-2020-vraag-en-antwoord

Nog vragen? Bel mij gerust : 0472 95 82 25

Inschrijvingen en betalingen gebeuren vooraf, basisprijs is 20€ per namiddag.

overschrijven op rekening nr BE95 9733 6427 6258

met vermelding van naam kind en naam en datum van de workshop.

De wekelijkse woensdagnamiddag workshops gaan vanaf september gewoon weer door, van 13u tot 15u30.

ZOMEROGRAMMA 2021

foto flyer

De flyer voor de zomervakantie 2021

Zomervakantie 2021

JULI

donderdag 1 & vrijdag 2 juli

Blauwdruk en monotype

van 13 tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Blauwdruk is niet wat de naam laat vermoeden een druktechniek maar een heel eenvoudig fotografisch procédé. Een beetje (al)chemie dus. Monotype is wel een druktechniek, waar we steeds slechts één exemplaar van kunnen drukken! We experimenteren beide dagen en gebruiken daarbij o.a. gedroogde bloemen en plantjes.

Meebrengen handdoek niet vergeten!

foto blauwdruk en monotype

Een blauwdruk met plantjes en een afdruk van een monotype

maandag 5, dinsdag 6 & woensdag 7 juli

Vergeten legendes - fantasiedieren

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

We knippen en plakken een collage van zelf verzonnen schepsels…. Japanse draken, Griekse centaurs, sfinxen, éénhoorns, weerwolven, … Ons schepsel krijgt ook vorm in klei. Tot slot maken we een kartonnen schaduwpop en spelen samen schaduwspel. Oude tijdschriften, papier, schaar, lijm, klei, karton….

Meebrengen handdoek niet vergeten!

foto collage en shaduwpop

maak een collage van een samengesteld fantasiedierdier en maak daarna een schaduwpop

woensdag 8 & donderdag 9 juli

PIXEL-ZELFPORTRET

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Als je op de computer een foto vele malen uitvergroot zie je uiteindelijk allemaal kleine gekleurde vierkantjes. Die vierkantjes noemt men pixels. Op een zelfgetekend rooster met ons “zelfportret”, schilderen we ieder vierkantje in een bepaalde kleur totdat we ons eigen PIXEL-zelfportret hebben. Breng een uitgeprinte kleurfoto van jezelf mee, formaat A4.

Meebrengen handdoek niet vergeten!

rooster met portret

teken een rooster en maak je pixel(zelf)portret

maandag 12 & dinsdag 13 juli

MOZAIEK met badkamertegels

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

We starten met een heel eenvoudig zelfgetekend ontwerpje. Een olifant, huisje, boompje, poes, goudvis etc. … We timmeren een laag houten bakje waarin we de gebroken kleine stukjes badkamertegel lijmen. s’ Anderendaags voegen we het geheel op met gips.

Meebrengen handdoek niet vergeten!

mozaiek met badkamertegels

mozaiek met badkamertegels

woensdag 14, donderdag 15 & vrijdag 16 juli

VLAG en T-SHIRT BATIKKEN

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

Met een pasta van bloem en water teken je een patroon op een wit T-Shirt dat je zelf meebrengt. Van een oud laken stik je een vlag op de naimachine! Je T-shirt kan je de volgende namiddagen kleurrijk batikken en je vlag versieren met textielverf….

Meebrengen handdoek niet vergeten!

batikken met pabatikken met pasta van bloem en water, textielverfsta van bloem en water, textielverf

batikken met pasta van bloem en water, textielverf

AUGUSTUS

maandag 2, dinsdag 3 & woensdag 4 augustus

LEVENSGROTE BEWEGENDE POP

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

Snij een “kartonnen mens” in stukken zodat je alle ledematen apart hebt. Die kan je met een soort van scharnieren terug in elkaar steken. Zo maak je een bewegende pop, levensgroot dus. We werken met karton, figuurzaagmachine, kurk, snijmes, boor- en vijsmachine, veel fantasie en verf!

Meebrengen handdoek niet vergeten!

levelevensgrote bewegende pop

levensgrote bewegende pop

donderdag 5 en vrijdag 6 augustus

Beschilder een steen - insect van klei

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Raap je tijdens wandelingen ook graag stenen en keien op? Sommigen lijken wel op een insect, andere op een vogel of vis… Beschilder je steen met wat JIJ in de steen ziet. Of met wat de steen u persoonlijk vertelt! Met heerlijk zacht aanvoelende klei kan je uw steen nabootsen en zo uw steendier helemaal tot leven wekken.

Meebrengen handdoek niet vergeten!

beschilder een steen of kei

een beschilderde kasseisteen

maandag 9, dinsdag 10 & woensdag 11 augustus

TIMMEREN is altijd plezant

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

Elke deelnemer bedenkt zijn of haar eigen originele projectje ( huisje, auto, zeilboot, computer, etc…) Je tekent eerst en vooral een plan, zo wordt het duidelijk hoe je tewerk moet gaan. We gebruiken vooral afvalhout en spaanplaat en werken met een découpeerzaag, figuurzaagmachine, handzaag, boor- en vijsmachine, vijzen, nagels en hamer, houtlijm, verf,…. 3 namiddagen timmerplezier!

Meebrengen handdoek niet vergeten!

timmerman in actie

timmerman in actie

donderdag 12 & vrijdag 13 augustus

maak je eigen STRIPVERHAAL

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Een workshop voor de echte tekenaressen en tekenaars onder jullie! “De 3 heksen van Kluizen”… “Het monster in het spaarbekken” zijn misschien titels die je fantasie aan het werk zetten…. Bij een korte tekst teken je één ( of meer) paginas of een cover van een stripverhaal. Misschien bedacht je zelf al eens een eigen verhaaltje en een stripfiguur? Ik ben benieuwd! Potlood, stiften en ecoline….

Meebrengen handdoek niet vergeten!

de man die in een ijsbeer veranderde stripverhaal

de man die in een ijsbeer veranderde, stripverhaal

maandag 16 & dinsdag 17 augustus

KUFFELSTEEN EN T-SHIRT PIMPEN

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Met wat geduld, schuurpapier maak je van een ruw stuk speksteen een heel gladde en glanzende knuffelsteen Die we ‘s anderendaags met bijenwas inwaxen. Misschien maak je er een hangertje van of gewoon een steen voor op je bureau of in je broekzak…. Je brengt een zwarte of donkerkleurige T-shirt mee, met uitgeknipte stukjes karton en bleekwater toveren we een unieke tekening tevoorschijn op je T-shirt!

Meebrengen handdoek niet vergeten!

knuffelsteen & pimp uw t-shirt

knuffelsteen & pimp uw t-shirt

woensdag 18, donderdag 19 & vrijdag 20 augustus

Klei - Plaaster - Speksteen

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 60€

Boetseer een vorm, een dier, of een bloem of gezicht,… met klei. Maak daarrond een bakje en giet plaaster erin. Als die droog is heb je een mal of een negatieve vorm van je boetseerwerkje. Haal de klei er voorzichtig uit en giet nu plaatster in de mal. Na drogen, heb je nu uw beeldje maar in plaaster! Met een stuk speksteen, ook wel zeepsteen genaamd, een mes en raspen maak je een beeldje. Geen paniek, speksteen is helemaal niet zo hard als je zou denken en laat zich gemakkelijk bewerken!

Meebrengen handdoek niet vergeten!

schildpad en paardje uit klei

schildpad en paardje uit klei

maandag 23 & dinsdag 24 augustus

3-D beeldje in isolatiemateriaal

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 40€

Maak snel en eenvoudig een beeld. Snij stukjes isolatiemateriaal met een snijmes, prik de stukjes op en aan elkaar met satéprikkers (vijzen met een vijs kan ook perfect!) . Bouw zo uw beeldje op. Om het geheel stevig te maken omwikkel je het met papieren plakband. Afwerken met een kleurrijk laagje verf! Je maakt een action-man, of een paard, een reuzespin met lange poten….

Meebrengen handdoek niet vergeten!

robotfiguur uit isolatiemateriaal

robotfiguur uit isolatiemateriaal

woensdag 25 augustus

PENNENZAK of GSM-hoesje in leder

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 20€

Met Leer van een oude zetel gaan we aan de slag en maken een pennenzakje of hoesje voor je smartphone… Of misschien maak jij wel een te gek paar schoenen? We werken met leer, schaar, naald of els en naaien alles aan elkaar met stevig garen of touw.

Meebrengen handdoek niet vergeten!

lederen pennenzakje

lederen pennenzakje

donderdag 26 augustus

SILHOUET-PORTRET

van 13u tot 15u30

van 8 - 14 jaar - 20€

Neem plaats op een stoel achter een sterke lamp. Laat je schaduw overtekenen op een papier dat achter je tegen de muur hangt door je vriend of vriendin (hier werken we met 2 samen). Je kan nu je eigen silhouet portrtet schilderen. Je kiest zelf, schilder je de achtergrond zwart? of schilder je uw portret zwart? Je kan natuurlijk ook rood of groen gebruiken, of alle kleuren van de regenboog!

Meebrengen handdoek niet vergeten!

Schaduwportret overtekenen

Schaduwportret overtekenen

ALGEMEEN

hoe gaan we te werk bij de Zee-Hond

We ontwerpen ons eigen postkaart - verjaardagskaart en drukken ze zelf af!!! of we kunnen uit klei en speksteen een beeldje maken, of wat denk je van schaduwpoppen of een eigen poppenkast. Genoeg ideeen om ons bezig te houden.

Er zijn slechts 10 plaatsjes voor 10 kinderen voorzien, zo kunnen we rustig maar intens werken. Dus schrijf je heel snel in! Wie eerst komt….

Waar en wanneer

de ZEE-HOND” gaat (bijna) elke woensdagnamiddag van 13u tot 15u30 door. Lokatie is het zaaltje achter café Oemtata in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde. Ook tijdens de schoolvakanties zijn er themaworkshops, zelfde plaats en zelfde uren.

Jos Vergauwe, die de workshop begeleidt, is graficus, illustrator, beeldend kunstenaar en maakt miniatuur sculptuurtjes, en heeft 14 jaar gewerkt met kinderen in een buitenschoolse kinderopvang.

De naam “de ZEE-HOND” verwijst naar het beeld op het marktplein in Ertvelde waar ik als kind op en rond speelde, en een woordspeling, zoals het logo duidelijk maakt. Tijdens de zomervakantie, herfst-, kerst- krokus- en paasvakantie zal “de ZEE-HOND ook doorgaan maar dan met themaweken van 2, 3, 4 of 5 namiddagen, programma zie hieronder.

Kostprijs

prijs per namiddag is 20€ (materiaal inbegrepen!)

NIEUW: de enige echte “de Zee-Hond-10-beurtenkaart” waarmee je 11 keer!!! naar de Zee-Hond mag komen! prijs: 200 €. Je kan met de 10-beurtenkaart gerust een vriendje of vriendinnetje meebrengen, laat het mij gewoon weten zodat we zeker het maximum van 10 deelnemers niet overschrijden!

foto 10 eurtenkaart

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief.

Enkele sfeerbeelden uit de Zee-Hond van deze zomer.

foto detail kijkdoos

een kijkdoos maken met vergeten speelgoed

totemdieren

projecteer en vergroot je eigen totemdiertekening en dan schilderen

action painting

Jackson Pollock action painting workshop

aquarel en houtskool

landschap in aquarel en houtskool

marmeren

papier marmeren en dan een kartonnen kaft maken en afwerken met ons gemarmerde papier

klei en plaaster

afdruk in plaaster van een isolatieplaat-relieftekening en 2 kleiwerkjes

batikken

tekening met was op textiel en dan inkleuren met textielverf, daarna de was met heet water eruit wassen

Voor meer sfeerbeelden kijk eens op de facebookpagina van de Zee-Hond!

https://www.facebook.com/deZeeHond/

De Zee-Hond en verjaardagsfeestjes

Indien je dit wenst komt de Zee-Hond ook speciaal naar uw verjaardagsfeestje om er een workshop naar keuze te geven voor max 10 kinderen. In samenspraak met u en uw dochter of zoon bespreken we het programma. De workshop duurt 2 en een half uur. Voor kindjes van 5 tot 14 jaar. Prijs: vanaf 200€.

Zomervakantie 2021 De Zee-Hond

Ook tijdens de zomer van 2020 zal de ZEE-HOND actief zijn en verschillende gevarieerde meerdaagse workshops aanbieden. Telkens staat een ander thema centraal.

Inschrijvingen 20€ x aantal namiddagen van de betreffende workshop.

Praktisch

Net als de ZEE-HOND op woensdagnamiddagen gaan deze workshops door van 13u tot 15u30, in het zaaltje achter café Oemtata in de Pastorijstraat 40 in Ertvelde

Inschrijvingen per thema aan 100€ voor 5 daagse, 80€ voor 4 daagse, 60€ voor 3 daagse en 40€ voor 2 daagse workshops.

Schrijf snel in en vermeld de gewenste datum of data, de naam van je kind(eren) + geboortedatum, naam ouder(s), adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief!

OF MAAK HET U ZELF ( en mij :-) ) gemakkelijk en koop een 10 beurten kaart voor 200€ en kom 11 keer , jawel 11 keer!!! Vraag ernaar in je mail !

Belangrijk om weten! Indien je je kind vooraf inschrijft voor een vakantieworkshop maar NIET vooraf betaalt, wordt het plaatsje niet bevestigd! Dat wil zeggen dat indien er meer dan 10 WEL betaalde inschrijvingen zijn voor die bepaalde workshop en je toch komt opdagen, dat je kind dan mogelijks GEEN plaatsje heeft. Zijn er MINDER dan 10 inschrijvingen, dan kan je kind er wel bij maar betaal je ter plaatse 25€ ipv 20€ per namiddag!

Betaal dus je inschrijvingsgeld vooraf! Dan neem je geen plaats in van een kind dat wel wil komen maar misschien niet kan omdat het maximum aantal kinderen bereikt is mede door uw niet betaalde reservering!

Indien je kind door ziekte of omstandigheden onmogelijk naar de workshop zou kunnen komen, wordt het voorafbetaalde inschrijvingsgeld NIET terugbetaald maar kan het later wel een andere workshop bijwonen na communicatie hier omtrent.

Dank voor uw begrip.