LINOLABO

linosnijden en drukken in Assenede

Voor een workshop linosnijden en drukken kan je nu terecht in het LINOLABO in Assenede bij Jos Vergauwe, graficus illustrator…

LinoLabo is open elke donderdagavond van 19 tot 22u.

Een beginnersworkshop in het LinoLabo loopt over 3 donderagavonden die je zelf kan bepalen naar uw eigen agenda, geef gewoon uw data door bij uw inschrijving. In de beginnersworkshop help ik u op weg om je eigen ontwerp, tekening, motief over te zetten op linoleum, uit te snijden met snijmesjes of gutsen en uiteindelijk het geheel op de drukpers af te drukken met inkt op papier. Tevens ga ik een beetje dieper in op de verschillende druktechnieken. Een beetje tekenervaring is meegenomen, maar zeker geen must, iedere volwassene kan een linosnede maken mits een beetje geduld, handigheid en voorzichtigheid.

hoe gaan we te werk

We vertrekken van een eenvoudige zwart wit tekening, indien je al een idee of tekening hebt, een foto van je huis, auto, poes of hond, of whatever… kan je die gerust meebrengen, dan gaan we daar mee aan de slag. Nog geen inspiratie? Geen paniek, dat komt vanzelf!

foto zeeschildpad lino - Marie

Het formaat waarop we werken is 15X20 cm (of kleiner), we drukken voorlopig enkel met zwarte inkt. Voor kleurendrukken zijn er later workshops of atelieruren voorzien.

Bovendien staat het LINOLABO ook open voor gevorderden of kunstenaars die extra willen experimenteren met reductieprinting, of meerkleurendrukken. Maximum drukformaat is 50x80cm. Kostprijs voor het atelier is 12€ per uur of koop een 10-urenkaart voor 100€. Elke donderagavond van 19 tot 22u of op afspraak natuurlijk. Let wel, linoleum, inkt en papier NIET inbegrepen! Je kan desgewenst ook bij mij de nodige materialen aankopen.

foto zeeschildpad stage & 1en 2

waar & wanneer

LINOLABO workshop voor beginners gaat altijd door op een donderdagavond telkens van 19u tot 22u.

  • Je kan zelf bepalen welke donderdagen je komt. Geef je data door bij inschrijving.

    In juli is het LinoLabo gesloten

Het LINOLABO bevindt zich in de Molenstraat 19 in 9960 Assenede

kostprijs

Kostprijs voor 3 avonden: € 100

In de prijs inbegrepen

  • Een stuk linoleum van 30x20 cm
  • 5 snijmesjes plus een houten houdertje
  • Drukinkt en proefdrukpapier.
  • Een kop koffie of thee!

Er kunnen maximum 8 mensen deelnemen.

Schrijf snel in en vermeld de gewenste data, uw naam, adres en telefoonnummer. Je krijgt van mij dan een uitnodiging tot betaling. Na betaling bevestig ik via mail uw inschrijving definitief.

foto print peace